7 tips om veilig te werken in de cloud

Clouddiensten, ook bekend als cloud computing, zijn populair en niet meer weg te denken als het om opslag en delen van data gaat. Waar ondernemers eerst nog huiverig waren om data zomaar ergens op internet op te slaan, is dit nu juist heel gebruikelijk.

Veilig bestanden delen

Clouddiensten zoals OneDrive, Google Drive, Apple iCloud en Dropbox zijn bekend om hun gebruiksgemak en opslag. Maar zijn ze ook veilig? Wij hebben goede redenen om onze klanten een veiliger alternatief aan te bieden, namelijk Secure Online Drive. Het verschil met publieke opslagdiensten is dat je zakelijke bestanden veilig zijn. Met Secure Online Drive van interparts staan al jouw data namelijk veilig versleuteld in een Nederlandse opslag. Dat betekent dus ook dat aan alle eisen van de Nederlandse wetgeving op de veiligheid wordt voldaan. Daarnaast bepaalt ieder bedrijf zelf welke apparaten mogen synchroniseren met elkaar, en welke bestanden wel of niet met iemand gedeeld worden. Met Secure Online Drive zorg je er bovendien voor dat er altijd een back-up ingebouwd is.

Maak goede back-ups

Als je werkt met de clouddienst van interparts, dan worden al je data via internet gesynchroniseerd en opgeslagen op de beveiligde servers van interparts. Mocht je smartphone gestolen worden of je PC crashen, dan kunnen wij alle data terugzetten en zorgen we dat de zogenaamde downtime zo min mogelijk is. Data doorsluizen of extra back-ups maken is niet nodig.

Aenean commodo ligula eget dolor aenean massa”

Ijzersterke wachtwoorden

Een goede beveiligingsmethode is essentieel om toegang te krijgen tot de cloud. Dat betekent dat je moet inloggen met een gebruikersnaam en een ijzersterk wachtwoord dat moeilijk te raden is voor hackers. We schreven al eerder een artikel over hoe je een sterk wachtwoord maakt. Nam pretium turpis et arcu. Duis arcu tortor, suscipit eget, imperdiet nec, imperdiet iaculis, ipsum. Sed aliquam ultrices mauris. Integer ante arcu, accumsan a, consectetuer eget, posuere ut, mauris. Praesent adipiscing. Phasellus ullamcorper ipsum rutrum nunc. Nunc nonummy metus. Vestibulum volutpat pretium libero.